4 steder du bør opleve i Barcelona

Danskerne er vilde med Barcelona, og med god grund. Den moderne storby beliggende i det østlige Spanien har alt en moderne storby skal have. Gode strande, fabelagtige restauranter, historiske og kulturelle seværdigheder, et pulserende byliv og meget mere. Byen er så populær, at folk kommer til fra nær og fjern hele året rundt, hvor Barcelona er en af få spanske byer som ikke kun er interessant at besøge om sommeren. Har du endnu ikke oplevet Barcelona, giver vi dig her 4 anbefalinger til, hvad du bør opleve. Og ønsker du at flyve derned, er en god anbefaling at holde øje med hvilke afbudsrejser der er åben for, da dette er en god måde at spare penge på, som ellers kan bruges til oplevelser i Barcelona.

Ramblaen

For dig der ikke kender til Ramblaen, kan Ramblaen bedst beskrives som Barcelonas svar på Strøget – bare meget meget større. Ramblaen strækker sig hele vejen fra Barcelonas bymidte ved Placa Catalunya og ned til byens gamle havn. Her på Ramblaen finder du et utal af spisesteder, fantastiske bygninger og monumenter, små båder og hyggelige sidegader med fantastisk stemning.

La Rambla er nok den mest populære gade i Barcelona.

Sagrada Familia

Det måske mest ikoniske og med afstand mest fotograferede bygning i Barcelona er Sagrada Familia. Sagrada Familia er en kæmpe Katedral i hjertet af Barcelona, som i mere end 140 år har været under opbygning – dog uden nogensinde at være blevet færdig. Katedralen er unik i sin fuldførelse, hvor du når du beskuer den, kan se mange forskellige stilarter i udsmykningen. Stilarter der er inspireret af tidens mange stile. Sagrada Familia forventes at være færdigbygget i 2026, hvor katedralen også vil være den højeste af sin slags i verden.

View over en sø med Sagrada Familia katedralen i baggrunden. Byggekraner som arbejder på at færdiggøre den enorme katedral.

Picasso Museet

For de kunstinteresserede er Picasso Museet et must see. Dedikeret til kunstneren Pablo Picasso, finder du på museet mere end 3500 af hans værker – heriblandt nogle af de mest kendte. Picasso var ikke bare en dygtig maler, så foruden hans mange malerier, har han også udstillet adskillige skulpturer, tegninger og keramiske værker på museet.

Camp Nou

Det legendariske fodboldstadion Camp Nou er det største fodboldstadion i Europa. Med plads til næsten hundretusinde tilskuere, er det gigantiske fodboldstadion et stor oplevelse for mange – selv de der ikke er særligt interesserede i fodbold. Når byens hjemmehold FC Barcelona ikke spiller kamp, er det dertil ofte muligt at komme på rundvisning på det gigantiske stadion, hvor du både kan besøge tribunerne, komme ned i presserummet samt ikke mindst besøge klubbens museum, hvor pokaler og trøjer for klubbens største legender er bevaret for eftertiden.

Panorama-billede over det legendariske fodboldstadion i Barceona i Spanien.

Kort over Barcelona