Som udvekslingsstuderende er du meget mere end en turist i Barcelona

Vil du gerne opleve Barcelona som andet end en turist, er det oplagt for dig, at du tager på udveksling i byen. Der vil du lære at tale spansk med catalansk dialekt og blive en del af en spansk familie.

Udvekslingsstudent i Barcelona

Er du vild med smukke, spændende og sprudlende Barcelona, og vil du gerne gøre den til dit hjem i en periode? Er du under 19 år, det oplagt for dig, at du tager på udveksling i byen. Dermed lærer du byen, sproget og indbyggerne at kende – meget mere, end du nogensinde vil kunne som turist. Når du rejser igen, vil du føle dig som en indfødt, og et besøg i Barcelona vil aldrig være det samme igen.

Som udvekslingsstuderende skal du selvfølgelig gå i skole. Det er anderledes end herhjemme i Danmark, men det er netop en del af oplevelsen. Du følger derefter en række fag, hvor du går til forelæsninger, tager notater og så går hjem og studerer og skriver opgaver. Der er derfor ikke tavleundervisning på samme måde, som vi har i Danmark.

Skal jeg kunne spansk for at tage på udveksling i Barcelona?

Du behøver faktisk ikke at kunne spansk, hvis du gerne vil være udvekslingsstudent i Spanien. Det er selvfølgelig en klar fordel for dig, men du kan også starte med at tage et intensivt sprogkursus og dermed får sproget ind under huden.

Lær at tale spansk

Du skal dog forberede dig på, at det kommer til at være hårdt for dig, hvis du slet ikke taler noget spansk på forhånd. Du vil dog også blive belønnet med at komme til at tale flydende spansk med catalansk dialekt, som er det, de taler i Barcelona.

Tager du på udveksling med en organisationen IntoHighschool, der er nogle af dem, der sender studerende til Barcelona, kommer du først på en Welcome Camp. Det er en otte dages forberedelseslejr, der foregår i Madrid. Der møder du alle de udvekslingsstuderende, der skal studere i Spanien. Du kommer på sightseeing og bliver også undervist i sproget. Læs mere om det her.

Sådan kommer dit liv til at være i Barcelona

På nogle måder kommer dit liv i Barcelona til at minde meget om dit liv i Danmark: Du bor hos en familie, og du går i skole hver dag. Som nævnt er skolen meget anderledes, og det kommer ikke til at være din egen familie, som du bor hos. Det kommer derimod til at være en spansk værtsfamilie, som er nøje udvalgt af den organisation, som du rejser med.

Værtsfamilie i Barcelona

Du vil opleve, at familien betyder utrolig meget for spanierne. De vil derfor hurtigt sørge for, at du føler dig tryg og hjælpe dig med at falde til i deres hjem og kultur.

Noget af det, der adskiller livet i Barcelona markant fra Danmark, er, at spanierne ofte spiser sent. Mange tager også tit ud at spise. Du skal derfor indstille dig på at spise sent og lokalt sammen med familien, men når du elsker Barcelona, vil det næppe være et problem for dig.

Kort over Barcelona