Port Vell

Port Vell i Barcelona

Barcelona ligger lige ved havet, mere præcist lige ud til Middelhavet. Som så mange andre kystbyer er dens historie og omgivelser præget af dette faktum. I mange århundreder var havnen skueplads for mange søfarende og handlende, der havde travlt med den slags handler, der altid finder sted i enhver havneby.

Men Port Vell gik af brug gennem generationerne. Byens pakhuse blev tømt, jernbanerne blev mindre brugt, industribygningerne blev stille. Heldigvis, som så mange andre kystbyer som San Fransisco og Boston, så Barcelona muligheden for at give sine kystområder nyt liv.

Gennem en ambitiøs byfornyelse der strakte sig over mange år, blev havnepladsen ombygget til et yacht-bassin, bygningerne blev ombygget til butikker, en IMAX biograf og et akvarium. Molerne blev til gangbroer for de tusinder der nu myldrer frem og tilbage i området hvert år. En kystnær vej har endda flyttet undergrunden, så gæster nu trygt kan gå fra et spændende tilbud til et andet.

Maremagnum er en af de større attraktioner. Dets nye gangbro er mere end bare en bro over luft og vand. Den er i sig selv en smuk konstruktion. Den er både en kunstnerisk og praktisk forbindelse mellem Rambla de Mar og mange af de butikker, teatre og restauranter, der findes i området. Bagved ligger IMAX biografen og det fantastiske akvarium.

Som i så mange andre storbyer tilbyder IMAX biografen film på en enorm 3-D skærm. Derudover er der også en fladskærm IMAX og en Omnimax. Her kan gæster vælge mellem de tre forskellige film, der hele tiden vises. Der er mulighed for at købe rabatbillet til alle tre film.

Akvariet er den største attraktion i området, og dets popularitet er velfortjent. Med 8000 havdyr, heriblandt et dusin hajer, bassiner med mere end 5,68 millioner liter vil dyre-elskere i alle aldre kun kunne nyde faciliteterne. I en sektion er der mulighed for at gå gennem en 80 meter lang tunnel under vandet, og kigge på dyrelivet. Langs glasvæggene vil man kunne se hundredvis af dybhavsarter, så vel som hajer.

Syd for Maremagnum ligger Aduana bygningen. Denne konstruktion blev rejst i 1902, og blev benyttet af toldvæsenet. I dag byder bygningen på en enestående udsigt for gæster, der ønsker at få fornemmelsen af arkitekturen i Barcelona ved århundredeskiftet. Tæt ved langs med molerne ligger Barcelonas World Trade Center.

Selv havudsigten vil være interessant for mange turister. De dyre yachter og sejlskibe er en fryd for øjet. Man kan ofte se dem sejle yndefuldt rundt på havet væk fra kysten. Tag på en bådtur og nyd synet af Barcelona fra en vinkel, du ikke får andre steder i byen. En fredsommelig sejltur giver en god kontrast til den travle havnefront.

Columbus Monumentet
Columbus Monumentet i Barcelona

Tag en tur et kort stykke op af vejen, og tag et øjeblik til at kigge på Monument a Colon (Columbus Monomentet). Den opdagelsesrejsende mindes på toppen af en 60 meter høj søjle i form af en statue, der peger ud over havet.

Monumentet der blev rejst i 1888 ligger på stedet hvor den store mand gik i land i 1493 efter hans opdagelse af den direkte sejlrute til Amerika. Den findes midt i Placa del Portal de la Pau (Torvet ved Porten til Fred).

Nyd en eftermiddag med solbadning og middag, eller tag ind og se et show. Tag ud og cykle eller stå på rulleskøjter, og få så en kold drink på en af de mange barer. Port Vell er let at finde. Bare gå mod øst indtil du når et stort, åbent område af blågrønt hav, toppet af en azurblå himmel, eller tag metroen til Drassanes.

Street View fra Port Vell i Barcelona