Las Ramblas

Las Ramblas i Barcelona

Det travle område Las Ramblas i Barcelona var et eksklusivt blomstermarked, men er i dag det perfekte sted at shoppe og sidde og kigge på folk der går forbi. Tidligere var området kantet med klostre og kirker, men i dag er gaderne fyldt med gadekunstnere, bladsælgere og hundredvis af andre slags mennesker. Klostrene og kirkerne var alle blevet lukket senest i 1830.

Det er ikke tilladt at køre i bil i centrum af området. Biler er begrænset til to smalle, ensrettede gader på hver side af gågaderne. Det er altså muligt at bruge sin fritid på at gå rundt mellem de mange mennesker og ting der er at se i gaderne.

Man kan vandre rundt i byen, fra Placa Catalunya, forbi den berømte statue af Columbus, og helt ned til vandkanten, der er mange stier at vælge mellem. Rambla dels Ocells (Fuglenes Boulevard) er meget passende navngivet for dets engang så populære fuglemarked i denne gamle del af den spanske by. I Rambla de les Flors havde man engang de eneste blomsterbutikker i byen, og langs med Rambla dels Caputxins ligger den ene gamle bygning efter den anden, med kiosker fyldt med bøger og mennesker i massevis.

Liceu Teatret
Operahuset i Barcelona

På sin tur gennem byen vil man komme lige forbi operahuset Liceu Teatret, der ligger midt i Las Ramblas. Undervejs er det det værd at stoppe op og kaste et blik på en cirkulær mosaik af klinker lavet af Miró Mosaic, der hvert år tiltrækker tusinder af turister til området. Derudover passerer man også lige forbi det berømte marked Mercat de la Boqueria – Boqueria Markedet. Tag et hvil på Cafe de la Opera, og nyd en styrkende kop kaffe i barcelonsk stil.

Der er ikke længere nogen grund til at undgå Barri del Raval, som engang var byens bordelkvarter. Hvis man kommer i området om aftenen, finder man mange små restauranter og barer, hvor man kan vælge lige det man har lyst til.

Kunstelskere vil nyde godt af at gå en tur langs med Carrer de Montalegre, hvor Centre de Cultura Contemporània de Barcelona ligger. Det huser i dag det restaurerede Museu d’Art Contemporani, som fremviser mange permanente og varierende udstillinger.

I Barri Gotic, den gotiske del af byen, findes mange arkitektoniske vidundere, man kan udforske, blandt andet den berømte katedral La Seu. Katedralen ligger i midten af den oprindelige by, og er en del af Barcelonas 2000 år gamle historie. Tæt på La Seu ligger kirken til Santa Maria del Mar, som tilbyder et repræsentativt udsnit af catalansk gotisk arkitektur.

Musikelskere bør ikke snyde sig selv for oplevelsen af en af de mange eftermiddagskoncerter i Sant Josep Oriol. Disse koncerter er en smule mere organiserede end gadekunstnernes opvisninger, selvom gadekunstnerne tit er mere professionelle. Det kan derfor være interessant at prøve begge dele.

Herefter er der mulighed for at shoppe i de nærliggende Portal de l’Àngel og Portaferrissa. Langs den centrale boulevard ligger hundredvis af tøjbutikker, antikvitetsforretninger og mange andre butikker. Næsten alle der kommer her lægger vejen forbi El Cortes Ingles på Placa Catalunya Pladsen i den nordlige ende. Dette syv etagers høje shoppingcenter er en rival til Harrods i London, Macy’s i New York og andre store shoppingmekkaer rundt omkring i verden.

Det er altså nemt at komme til at bruge hele sin ferie, for ikke at nævne hele sin bankkonto, i Las Ramblas i Barcelona, og det ville ikke være så dumt endda!

Street View fra Las Ramblas i Barcelona