La Boqueria

La Boqueria
Oplev La Boqueria markedet i Barcelona

La Boqueria, Mercat de Sant Josep, St. Josep’s Marked… Uanset hvilket navn man vælger til at beskrive alle seværdigheder og dufte, vil det være det samme. Denne energiske sammenklumpning af madboder, restauranter og tapas-barer er en af de mest besøgte attraktioner i Barcelona. Især det sidste faktum er så meget desto mere interessant, fordi relativt få turister søger friske varer på deres vandreture, men her er det muligt at finde netop det, og derudover en hel del mere.

Placeret i en bygning fra 1840, er la Boqueria i sig selv en kunstnerisk, såvel som en kulinarisk skat. Skiltet over indgangen, et fint stykke catalansk Art Nouveau-kunst, er et nærmere kig værd. Glas – og jernindfatningerne omgiver – og skjuler delvist, en bygning fra det nittende århundrede, der her meget til fælles med de andre bygninger i hele byen. Flere genstande fra markedet bliver stadig udgravet, og flere ioniske søjler blev i 2001 fundet og afdækket efter at have været forsvundet i flere år.

Men kunsten i fremvisningen af varer ligger lige så meget i, hvad der bliver solgt, som i hvor det bliver solgt. Den endeløse palet af farver, dannet af artiskokker, appelsiner, gulerødder, skinke og fisk i alle afskygninger, kræver en fotograf – eller endnu bedre, et besøg, for sandfærdigt at gengive indtrykkene. Hvis du er på udkig efter en lille eftermiddagssnack, en drink eller bare et spændende kig på det bedste marked i Europa, kan man ikke finde noget bedre.

La Boqueria i Barcelona

Enhver, der ønsker at tage turen gennem La Boqueria, har flere muligheder. Ud fra det ovenstående kunne det minde om et hjul med eger.

I centrum ligger alle fiskehandlerne, som tilbyder en lang række af lokale fisk, så friske at nogle af fiskene endda stadig spræller, eftersom Barcelona ligger lige ved kysten ud til Middelhavet. Uanset hvilken retning man herefter vælger, støder man ind i boder fyldt med svampe, og her tilbydes blandt andet nogle af de bedste trøfler i verden. Hvis man bevæger sig i en anden retning, ramler man ind i de mest saftige kirsebær, man kan finde på kontinentet. Fortsætter man sin slentretur i endnu en ny retning, kommer man til squash og auberginer så friske, at blomsten stadig sidder på stilken.

I markedets udkant findes en række gode barer og restauranter. Pinotxo – eller Pinocchio, er verdensberømt for sit brede udvalg af drinks, dets fremragende tapas og den usædvanlige samling af barstole. Gå ikke glip af det flotte keramik-portræt af den berømte marionet, som stedet er opkaldt efter.

El Quim de la Boqueria er et andet fremragende alternativ. I en by fyldt med enestående tapas-barer, er El Quim noget nær kulminationen af alle barer. Baren er fyldt med lækker mad, livlige kunder og en glad atmosfære. De lokale nyder ofte frisk blæksprutte til morgenmad her i baren.

Det ydre af markedet tilbyder også flere interessante attraktioner. Lige uden for indgangen ligger dyreboderne, der blandt andet sælger fugle, firben og andre små kæledyr.

La Boqueria ligger næsten lige mellem Carrer del Carme og Carrer de l’Hospital, tæt på stoppet ved Liceu med metroen. Det ligger ikke langt fra den berømte katedral, La Seu i midten af Barri Gothic – det Gotiske Kvarter. St. Josep Markedet er åbent fra tidligt om morgenen til sent om aftenen, men det mest livlige tidspunkt at besøge stedet på, er om eftermiddagen.

Street View fra La Boqueria i Barcelona