Tips og tricks: Turen går til Barcelona

Mange af os har været i Barcelona. Det kan have været på en studietur i gymnasiet eller det kan være en forlænget weekend med kæresten. Derfor har mange af os allerede set de meget turistede steder. Desuden er det virkelig ikke alle der har brug for at føle sig som en vaskeægte turist. Derfor kan det være dejligt med nogle lidt mere insider tips til en tur til Barcelona.

Barcelona i Spanien

Det behøver nemlig slet ikke være overfladisk og du behøver slet ikke at skulle føle dig som turist. Du skal bare kigge lidt grundigere efter de rette ting. Der er nemlig mange gange, hvor man som turist ender med at stå i kø i flere timer til at se noget, som du knap kan se for bare turister. Du har sikkert også oplevet at spise dårlig, dyr og ikke særligt autentisk mad på restauranter, bare fordi de har været nemme og populære blandt turister. Sådan behøver det til gengæld slet ikke at være, hvis du læser med i denne lille, korte guide med tips til noget at se, og noget at spise.

Mangler du en lækker feriebolig i Barcelona, kan du med fordel besøge dette link: https://www.feriebolig-spanien.dk/Barcelona-provins/ferieboliger

Det skal du se

Når du tænker insider tips, tænker du nok, at det handler om at undgå Las Ramblas. Las Ramblas er nemlig det sted i Barcelona, hvor der nok er allerflest turister, og hvor det er allermest træls at være, netop af denne årsag. Der er ikke rigtig nogle ting at opleve, andet en turistfælder af souvenirbutikker, dårlige og dyre restauranter og lidt for hurtige sælgere. Eller er der?

Las Ramblas i Barcelona

Du kan nemlig også her finde Casa Bruno Cuadros, som også kendes som “The Umbrella House”. Det er en af de mere ikoniske bygninger langs Las Ramblas, hvor du vil se smuk arkitektur som blander det spanske med det orientalske fra Kina og Japan. Der er nemlig inkorporeret paraplyer, en kinesisk drage, bambus og meget mere. Der er nemlig langt mere til catalansk arkitektur end blot Gaudi. Men hvis du elsker Gaudi – og det er der god grund til – så er der også andet end Sagrada Familia og Passeig de Gracia. Der findes nemlig også Torre Bellesguard, som er et af Gaudis tidligere værker der findes lige udenfor Barcelona. Det er mere enkelt end det typiske Gaudi, som du vil kunne finde inde i byen, men stadig meget smuk, og endda beboet. Nyder du en tur i en smuk park, kan det anbefales, at du kigger forbi Parc Del Laberint. Denne park er en af de ældste i Barcelona og stammer helt tilbage til 1792. Den har, som navnet også hentyder til, den fineste labyrint, men der er også kanaler, springvand, statuer og meget mere. Her kan du nemt bruge en hyggelig eftermiddag med familien og en picnickurv.

Parc Del Laberint i Barcelona

Det skal du spise

Når du er i Barcelona, og du skal spise, så er er du nødt til at prøve den catalanske tapas. Tapas er nemlig noget helt andet end et glas pesto og en pakke skinke fra supermarkedet. Det er en kæmpe gastronomisk oplevelse. Tænker man på restauranter i Barcelona og tapas, kan man ikke undgå at nævne restauranten Tickets af Adrià brødrene. Det er en af de ypperste restauranter i byen, hvor du virkelig kan få en på opleveren. Alt sammen udtænkt af nogle af verdens bedste kokke. De vil teste dine grænser, men det er den sjoveste og bedste tapasoplevelse, du vil opleve. Restauranten har fået én michelinstjerne, og bliver kaldt den 20. Bedste restaurant i verden. Barcelona har også den 10. Bedste restaurant i verden, nemlig Disfrutar, som har to michelinstjerner. Denne restaurant er skabt af tre kokke, som alle har arbejdet under Adrià brødrene, da de havde verdens bedste restaurant: El Bulli. På Disfrutar får du mærkelige men spændende retter som en Gazpacho i form af en sandwich, en sprød æggeblomme, en flydende salat eller et harebolsje. Er du ikke klar på dyre michelinrestauranter, så kig forbi Bodega Biarriyz 1881. En superhyggelig og fantastisk tapasbar der gemmer sig bag Ramblaen. Her er kun plads til en ti gæster, så du kommer nok til at skulle vente på et bord. Til gengæld er maden noget af det bedste i Barcelona, når det kommer til tapas, og desuden er det billigt, med en pris på omkring to Euro per forskellig tapas.

Tapas i Barcelona - Spanien

Kort over Barcelona