Barcelonas Zoologiske Have

Barcelona Zoo

Den Zoologiske Have i Barcelona modtager hvert år over en million gæster. Det er ikke svært at forstå hvorfor, når man først ved besked med alle de ting, haven har at tilbyde folk, der holder af dyr. Den 13 hektar store park blev bygget i 1892, og ligger placeret i Ciutadella Park, og rummer mere end 400 dyrearter, hvoraf mange normalt ikke findes i andre fredningsområder.

Der er programmer for at bevare og beskytte firben af arten Gila Monster (Heloderma Suspectum). Disse store øgler er blandt de foretrukne seværdigheder for både børn og voksne. Her er mulighed for at komme helt tæt på disse dyr, der stort set ikke har forandret sig gennem tiderne. Ikke langt tilbage på tidsskalaen finder man den kæmpe myresluger Myrmecophaga Trydactyla, et sjældent dyr i zoologiske haver. Dværgflodhesten (Choeropsis Liberiensis) er en anden usædvanlig attraktion, som besøgende ikke ser mange andre steder, end ikke de større faciliteter.

Den zoologiske have har også flere sorte gribbe, en Mhorr gazelle og Rotschild’s giraf. Udover disse velkendte navne, er Barcelona også hjem for arter der ellers sjældent ses sammen, såsom den store kudu (en art antilope), siamanger (et dyr af gibbonslægten der lever i træer) og mange mangabeys (en anden lille abeart som hører til blandt verdens ældste).

Der findes også mange interessante fuglearter i haven, der kan glæde gæster, heriblandt skyggehejrer, fiskehejrer og storke. Man kan også se mange andre dyrearter, såsom Mallorcan Midwife tudser fra Tramuntana Bjergene, og der er et krybdyr-hus, som børn kan blive hængende ved i flere timer.

Der mangler ingen slags dyr i haven, så folk der holder af dyr, er ofte villige til at rejse langt for at se stedet. Barcelona kan byde på flere eurasiske oddere, som er en del af parkens aktive program, der arbejder for at få vilde dyr tilbage til naturen. De har en rød panda, som også er blandt favoritterne blandt alle parkens gæster, uanset alder. Flokken af iberiske ulve, hjemmehørende i Spanien, tiltrækker også fortsat flere tusinder af gæster hvert år.

Den zoologiske have tilbyder også et fristed for flere lavlandsgorillaer. Ikke mindst heriblandt var Snowflake, en albino gorilla, som levede i parken i 30 år. Snowflake var ikke helt en ægte albino, hans øjne var blå og ikke røde, men hans pels var fuldkommen hvid og det eneste kendte eksempel på en albino gorilla. Snowflake døde i 2003, men flere af hans afkom lever stadig i den zoologiske have, og der er en stor udstilling med flere videoer med disse fascinerende dyr.

Barcelonas Zoologiske Have byder også på en anden attraktion; delfinder. Havdyr finder kun sjældent vej til zoologiske haver, men er ofte at finde i akvarier. Sådan en finder man selvfølgelig også i Barcelona. Her findes flere forskellige vandlevende arter, bl.a. ’bottlenose’ delfiner. Der er endda plads til en ’dræberhval’, et dyr som uden fortilfælde har været at finde i en zoo.

Sammen med ’dræberhvalen’ og delfinerne finder man også flere dyr, der delvist lever i vandet, nemlig Humboldt pingviner. Disse dejlige, skrupskøre dyr flyver under vandet ved at bruge deres luffer som vinger, helt som en fugl ville gøre det i den meget tyndere luft. Men metoden er i begge tilfælde meget lig hinanden, og det er mindst lige så sjovt at betragte pingvinerne, som det er med fuglene.

Det er nemt at komme til den Zoologiske Have. Man tager metroen til Ciutadella. Herfra skal man gå et lille stykke vej. Når man er færdig, er det et besøg værd at tage rundt i Ciutadella Park og nyde de andre seværdigheder der er.

Kort over Barcelonas Zoologiske Have