Parc Guell

Parc Guell i Barcelona

Parc Guell er endnu en af arkitekten Antonio Gaudi’s store gaver til byen Barcelona, og parken er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Denne 20 hektar store park, bygget i årene 1910-1914, ligger i bakkerne nord for Barcelona. Den tilbyder en fredelig oase med frodige, grønne arealer og enestående arkitektoniske elementer.

I den nordlige udkant af byen har besøgende en spektakulær udsigt over meget af byen nedenfor. Parken, som er anlagt i terrasser, giver en fornem kombination af det naturlige og det kunstige. De siddepladser, der er til stede i parken, er endnu et eksempel på den farverige mosaik af fliser, som Gaudi yndede at integrere i designet af parken.

Ved indgangen kan det anbefales at gøre et kort stop ved den lille café, og få sig en kølig drink, inden man begiver sig ind i parken. Det kan blive meget varmt i Barcelona, og mange af bakkerne er meget stejle. For besøgende, der behøver en smule mere næring, er der mange små restauranter, man kan vælge mellem. Bemærk det fantastiske drage-formede springvand når du går ind i parken. Brug et øjeblik til at nyde de mangefarvede fliser, der pryder det. Tag derefter turen ned langs de blomster-prydede gangstier, der også med de mange mosaikker i kakler viser Gaudi’s helt særlige indflydelse.

Der er dog også mange andre interessante ting at se længere inde i parken. Der er et helt museum udelukkende dedikeret til Gaudi og hans kunst, fyldt med billeder og andre genstande, der både er lærerige og dekorative. Det der en gang var Gaudi’s hjem, er i dag et museum med møbler designet af arkitekten selv.

Igen udenfor, langs med det frodige buskads, findes mange andre spændende seværdigheder, inklusive skulpturer, søjler, restauranter og museer. Selv bænkene er små kunststykker i sig selv. Der er især et enormt, kurvet eksempel, som er kendt i hele byen, nemlig Paseo de Palmas.

Sala de las Cien Columnas

Videre endnu er endnu flere eksempler på fabelagtige attraktioner. Et eksempel er Hallen med de Hundrede Søjler (Sala de las Cien Columnas) der med en række af klassiske søjler støtter f.eks. balkoner fra den romantiske æra, men søjlerne er dækket med mosaik-fliser for at give den et mere moderne udtryk.

Tæt ved er en gangsti, der er støttet af snoede sten-søjler, der igen viser en helt anden stilart. Uregelmæssige og organiske i formen, demonstrerer de endnu en side af den organiske eklekticisme som Gaudi tilsluttede sig.

Der er flere indgange til parken, og besøgende kan derfor vælge den indgang der passer bedst. Ved at tage metroen til Lessep kommer man direkte til foden af bakken. Derefter følger en stejl opstigning af bakken, som parken ligger på. Udfordrende, men fin motion i den fine luft i Barcelona. Ved i stedet at tage metroen til stoppet ved Vallcarca, kommer gæster via udendørs rulletrapper til toppen af parken, hvilket giver mulighed for en fin tur ned af bakken.

Der er gratis entre til parken og de fleste bygninger åbner kl. 10.00.

Kort over Parc Guell i Barcelona

Rejseforsikring Spanien