Barri Gothic – Det gotiske Kvarter

Barri Gothic i Barcelona
Barri Gothic -Det gotiske Kvarter i Barcelona

Mellem Las Ramblas og Passeig de Picasso ligger et af Barcelonas mest berømte områder: Barri Gothic – det Gotiske Kvarter. Og området er ikke blevet berømt for ingenting. Her kan gæster finde gader og bygninger helt tilbage fra Middelalderen, og disse tilbyder timevis af spændende udforskning. Der er små, snoede stræder, hvor turister kan finde alle slags bygninger fra den gotiske periode, butikker der ligger i århundreder gamle bygningsværker, caféer og meget andet.

Opstillet rundt om Placa de Sant Jaume-torvet er nogle af de mest fascinerende eksempler på middelalderlig arkitektur i Europa. Neden for gaden ligger rådhuset – l’Ajuntament, bygget i det femtende århundrede. Lige ved siden af finder man Parlament de Catalunya, hvor det catalanske parlament holder dets møder. Lige overfor ligger det prægtige Palau de la Generalitat. Ned af vejen Madoz, finder den gående Palau Reial, hvor der hver søndag afholdes loppemarked.

Ved at tage turen langs Carrer del Bisbe Irurita, kommer man til indgangen til en af de mest imponerende kirker i Europa, nemlig den tårnhøje katedral La Seu. Denne bygning fra det fjortende århundrede, men den er løbende blevet opdateret gennem perioderne siden den blev grundlagt, og bærer nu en falsk gotisk facade, lavet i det nittende århundrede.

La Seu katedralen i Barcelona
La Seu

Folk, der er vilde med religiøs arkitektur, bør ikke snyde sig selv for at stå på torvet nedenfor La Seu, og betragte den smukke bygning. Bagefter kan man nyde den fine spanske kaffe eller tapas, samtidig med at man kan fortsætte med at udforske bygningerne og de mange ornamenter, komfortabelt siddende i en stol.

Selv de små kirker er et nærmere kig værd. Iglesia de Santa Maria del Pi er et eksempel på, hvordan også små bygninger tiltrækker snesevis af turister år efter år. Man kan endda være heldig at finde en plads på et af de små hoteller, der ligger i området, for dem der ønsker at gøre det Gotiske Kvarter til deres base i Barcelona.

Andre områder er endnu ældre. Barcelona er en gammel romersk by, der kan dateres 2000 år tilbage. Der er stadig rester af de allerførste bygninger i det nuværende Barcelona. Romerske vægge, stengader og andre elementer viser de sidste levn fra den forhistoriske by Barcina, og ved Casa de l’Aediaca findes stadig rester af en romersk akvædukt.

Derudover er der også mange andre, mere moderne seværdigheder for besøgende, i dette område fyldt med historiske bygninger, enklaver og veje. Els Quatre Gats er stadig en del af erhvervslivet, og serverer for kunder dagen lang, lige som de engang serverede for Pablo Picasso. Ikke langt herfra ligger El Museo Picasso fyldt med værker af kunstneren.

Der er endda eksempler på nyere arkitektur, udført i ældre stil. Sukkenes Bro hænger over en af gaderne mellem to bygninger. Selvom den er bygget i 1920’erne, ligner den sin noget ældre slægtning i Venedig, som den oprindeligt blev kopieret efter. Med de indviklede sten-rækværk og buer, er der meget at se på for kunstelskere.

For dem der ønsker at shoppe, er der også meget, der er værd at se på. Der er butikker i massevis langs med Carrer de Ferran, fyldt med rene røverkøb, som enhver turist vil ønske at undersøge nærmere. Blonder, andre håndarbejder, tøj og meget andet, pryder væggene, der har set mange generationer komme og gå gennem tiderne.

På det offentlige torv kan de der interesserer sig for gadekunstnere, finde fremragende opvisninger i de ugentlige Sardana danse-optrædener. Efter at klapsalverne er aftaget og man har doneret en Euro, kan man fortsætte turen over til en af de mange cafeer og få sig en kølig cerveza (spansk øl). Senere på aftenen kan man udforske de mange natklubber, der findes overalt i Barri Gothic.

I Barcelona kommer nyt og gammelt fint ud af det sammen.

Kort over Barri Gothic i Barcelona

En tanke om “Barri Gothic – Det gotiske Kvarter”

Der er lukket for kommentarer.